Pur Logo

Kurací sendvič Shawarma s mangovým dresingom

Suroviny
Porcie: 4

  • 1/2 kg kuracích pŕs
  • 1/2 indického chleba
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého sušeného cesnaku
  • 1 klinček
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej kurkumy
  • 1/2 polievkovej lyžice mletého koriandru
  • 1/2 polievkovej lyžice drvenej rasce
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého kardamónu
  • 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia
  • 1 čajová lyžička údenej mletej papriky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1,5 polievkovej lyžice rastlinného oleja
  • 1/2 manga
  • 1/2 čajovej lyžičky pasty tahini
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 2 polievkové lyžice jogurtu
  • 1/2 hlávky ľadového šalátu
  • 1/2 uhorky
  • 1,5 paradajky
  • 1/2 červenej cibule
  • 50 g konzervovaných čiernych olív
  • nakladané čili papričky (voliteľné)

Kuchynské pomôcky: miska, vrecko na mrazenie potravín, doska na krájanie, nôž, špachtľa, papier na pečenie, rúra, mixér, panvica na grilovanie

1. Pokrájame kuracie prsia na rezance. Do misky pridáme sušený cesnak, klinček, mletý koriander, mletú kurkumu, drvenú rascu, mletý kardamón, kajenské korenie, údenú mletú papriku a soľ. Poriadne premiešame.Do zmesi korenia pridáme kuracie prsia a olej a poriadne premiešame tak, aby bolo mäso obalené korením. Pre lepší výsledok môžeme mäso nechať marinovať vo vrecku na mrazenie potravín v chladničke aspoň približne 3 hodiny alebo cez noc.

2. Predhrejeme rúru na 220 °C. Marinované mäso položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 15 minút. Po upečení vytiahneme kura z rúry a necháme ho chvíľu odpočívať.

3. Zatiaľ ošúpeme a na hrubo nakrájame mango. Do mixéra vložíme mango, pridáme pastu tahini a citrónovú šťavu a rozmixujeme na hladkú pastu. Pridáme jogurt a mixujeme, kým zmes nie je jednoliata. Odložíme.

4. Nakrájame indický chlieb na trojuholníky a opečieme ho na strednej teplote pri panvici na grilovanie.

5. Do šalátu nakrájame natenko uhorku, paradajky, červenú cibuľu, ľadový šalát a nakladané čili (ak ho chceme použiť). Olivy rozkrojíme na polovice. Nakoniec natrieme mangovo-jogurtovú omáčku na zľahka opečený indický chlieb, naplníme šalátom a kuracími kúskami. Dobrú chuť!

Bojíte sa neporiadku? Už sa nemusíte!

Po chvíľach pohody #enjoytogether sa nemusíte trápiť špinavým riadom.
Pur odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, mastnotu alebo pripáleniny, a váš riad bude jednoducho znovu dokonale čistý.