Pur Logo

Plnené huby

Ingrediencie
Porcie: 2

  • 500 g húb
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 šalotka
  • 150 g ovčieho syra
  • ½ lyžičky mletej papriky
  • ¼ lyžičky chilli vločiek
  • ½ lyžice rastlinného oleja
  • 150 g špenátu
  • ½ lyžičky muškátového orieška
  • soľ
  • čierne korenie

Pomôcky: rúra, doska na krájanie, nôž, malá miska, veľká panvica na vyprážanie, strúhadlo, vareška, lyžice, panvica vhodná do rúry

Predhrejte rúru na 180°C. Najemno nakrájajte šalotku a jarnú cibuľku na malé krúžky. V malej miske zmiešajte syr, mletú papriku, chilli vločky, rastlinný olej a jarnú cibuľku. Podľa chuti osoľte a okoreňte.

Vo veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej na strednom plameni a orestujte šalotku cca 1 - 2 minúty. Potom pridajte špenát a pokračujte vo varení približne ďalšie 1 - 2 minúty, kým špenát neuvädne. Do panvice nastrúhajte muškátový oriešok a dôkladne premiešajte. Odstavte z platne.

Opatrne oddeľte klobúky húb. Potom jemne vydlabte vnútro húb lyžicou, aby ste vytvorili priestor pre náplň podľa vášho výberu.

Naplňte huby buď špenátovou alebo syrovou zmesou a umiestnite ich na panvicu vhodnú do rúry, alebo na plech. Dajte do predhriatej rúry na 180°C na cca 12 - 15 minút, alebo kým sa syr neroztopí a nechytí hnedo-zlatú farbu. Dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.