Pur Logo

Mini jablkové croissanty

Ingrediencie
Porcie: 16

  • 150 g múky z jednozrnnej pšenice alebo špaldovej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva (bez lepku)
  • 2 lyžice kokosového cukru
  • 70 g kokosového oleja (teplého)
  • 150 g ovčieho gréckeho jogurtu (10% tuku)
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžica mandľových plátkov
  • 1 lyžica brezového alebo kokosového cukru
  • 1/4 lyžičky škorice
  • 1 jablko
  • múka na pomúčenie

Pomôcky: veľká misa, kuchynská utierka, plech na pečenie, papier na pečenie, rúra, doska na krájanie, nôž, malá misa, škrabka, valček, odkladacia podložka

Vo veľkej mise zmiešajte múku, kypriaci prášok, kokosový cukor a soľ. Vmiešajte jogurt a kokosový olej a ručne prepracujte na hladké cesto.

Prekryte misu kuchynskou utierkou a nechajte odpočinúť v chladničke približne 30 minút. Vyložte plech papierom na pečenie.

Medzitým nasekajte mandle a zmiešajte ich s cukrom a škoricou. Predhrejte rúru na 150°C na horný a spodný ohrev.

Na pomúčenom povrchu rozvaľkajte cesto do tvaru kolesa (približne 26 cm). Pokiaľ je potrebné, použite tanier ako predlohu. Zľahka posypte múkou. Nakrájajte cesto na 16 rovnakých trojuholníkov.

Olúpte, odstráňte jadrovník a nakrájajte jablko na plátky. Rozprestrite časť mandľovo-škoricovej zmesi na cesto. Vložte plátok jablka na vonkajšiu časť každého kúsku cesta.

Zrolujte kúsky cesta z vonkajšej strany smerom dovnútra, čím zabalíte plátky jablka.

Umiestnite mini croissanty na plech a posypte zvyškom mandľovo-škoricovej zmesi. Vložte plech do rúry a pečte približne 15 - 18 minút na 150°C. Nechajte vychladnúť. Dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.