Pur Logo

Kuskus s opečenou brokolicou a citrónovým jogurtom

Ingrediencie
Porcie: 2

  • ½ brokolice
  • 120 g kuskusu
  • 1 citrón (kôra a šťava)
  • 100 g plnotučného gréckeho jogurtu
  • 50 g lieskových orieškov
  • 235 ml vody
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Pomôcky: panvica na vyprážanie, strúhadlo, lis na citrusy, gumová špachtľa, doska na krájanie, nôž, malá misa, hrniec, vareška, tepluvzdorná miska

Nastrúhajte kôru citrónu a odšťavte ho. Hlavu brokolice pozdĺžne rozdeľte, pričom dbajte na to, aby ružičky zostali na stonke. Na panvici (najlepšie liatinovej) opečte lieskové orechy, kým nebudú voňať. Nahrubo nasekajte a dajte bokom. Do malej misy pridajte polovicu citrónovej šťavy a jogurt, osoľte a okoreňte. Dobre premiešajte a odložte.

V hrnci priveďte vodu do varu. Pridajte kuskus do veľkej tepluvzdornej misy a osoľte. Nalejte vriacu vodu na kuskus, prikryte a nechajte cca 10-15 minút povariť v pare, občas premiešajte. Našuchorte a pridajte polovicu citrónovej kôry, polovicu olivového oleja, polovicu pražených orieškov a podľa chuti osoľte a okoreňte. Opatrne premiešajte a dajte bokom.

Panvicu, ktorú ste použili na opraženie orieškov, rozohrejte na stredne vysokú teplotu, a položte na ňu nakrájanú brokolicu reznou stranou nadol. Opekajte na každej strane zhruba 1-2 minúty, alebo kým nezhnedne.

Do malej misy vložte opečenú brokolicu so zvyšnou citrónovou šťavou, kôrou a soľou. Na servírovací tanier namažte lyžicu jogurtu, pridajte kuskus a opečenú brokolicu a posypte zvyšnými opečenými lieskovými orieškami. Dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.