Pur Logo

Kuracie karí s aromatickou ryžou a šafránovým mliekom

Ingrediencie
Porcie: 2

  • 15 g zázvoru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 zelená chilli paprička
  • 15 g koriandra
  • 15 g mäty
  • ¼ lyžičky kurkumy
  • ¼ lyžičky mletej rímskej rasce
  • 1 lyžička mletého čili
  • 200 g jogurtu
  • 300 g kuracích pŕs
  • 200 g ryže
  • 2 bobkové listy
  • 3 kardamómy
  • 1 lyžička rasce
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • ½ lyžičky celej rímskej rasce
  • 1 PL paradajkového pyré
  • 2 lyžičky korenia masala
  • ½ lyžičky šafranu
  • 30 ml mlieka
  • soľ
  • mäta na ozdobu
  • koriander na ozdobu

Pomôcky: ponorný mixér, odmerka, doska na krájanie, nôž, misa, sito, veľký hrniec, panvica na vyprážanie, vareška, malá miska

Olúpte a nasekajte zázvor a cesnak. Rozpoľte, odstráňte semienka a nakrájajte zelenú chilli papričku. Umyte a nasekajte koriander a mätu. Do vysokej nádoby pridajte zázvor, cesnak, chilli, koriander a mätu. Ďalej pridajte kurkumu, mletú rímsku rascu, mleté ​​chilli a jogurt. Mixujte dohladka.

Nakrájajte kuracie prsia na malé kúsky. Presuňte ich do misy spoločne s hotovou marinádou. Nechajte odležať 4 hodiny.

Do veľkého hrnca dajte ryžu. Pridajte bobkové listy, kardamón a rascu a zalejte vodou. Priveďte do varu a nechajte mierne variť cca 10 minút. Potom sceďte cez sitko a odstráňte bobkové listy a kardamón.

Olúpte a najemno nakrájajte cibuľu. Rozohrejte olej v panvici. Pridajte cibuľu a restujte približne 2 minúty. Potom pridajte celú rímsku rascu, kuracie prsia, paradajkové pyré a masala korenie. Premiešajte a varte cca 8 minút. Podľa chuti osoľte.

Zmiešajte šafran a mlieko a nalejte na ryžu. Ozdobte mätou a koriandrom. Dochuťte soľou a dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.