Pur Logo

Fettuccine Alfredo

Ingrediencie
Porcie: 4

  • 500 g čerstvých cestovín fettuccine
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice petržlenu
  • 80 g masla
  • 400 ml smotany
  • 150 g parmezánu
  • parmezán na servírovanie
  • soľ
  • čierne korenie

Pomôcky: kuchynská doska, nôž, malá panvica, veľká panvica, sito

Olúpte a nasekajte cesnak. Najemno nakrájajte petržlen.

V panvici rozpustite maslo na mierne nízku teplotu. Pridajte cesnak a restujte približne 1 minútu. Zalejte smotanou a ochuťte soľou a čiernym korením. Povarte cca 3 minúty, alebo do mierneho zahustnutia. Občas zamiešajte. Pridajte parmezán a panvicu odstavte z platne.

Priveďte vodu do varu. Osoľte, pridajte fettuccine a varte do al dente. Zceďte uvarené cestoviny a pridajte ich do krémovej omáčky. Premiešajte. Dajte panvicu späť na platňu, pridajte nakrájanú petržlen a maslo, a opäť premiešajte.

Podľa chuti osoľte a okoreňte. Servírujte s extra parmezánom. Dobrú chuť!

Bojíte se neporiadku? Nemusíte!

Po tom, čo ste si užili chvíľky #enjoytogether, si nemusíte robiť žiadné starosti so špinavým riadom. Somat odstráni aj tú najodolnejšiu špinu, ako sú mastnota a pripáleniny. Váš riad bude znovu dokonale čistý.